Het arme kind was zijn armpje en een beentje kwijt. Om Diana als godin voor te gaan op jacht, zit op de punt van de arrenslede van Slot Zuylen een mollig jochie, in de beeldhouwkunst een ‘putti’ genoemd.

Maar deze was een been, een arm en zijn jachthoorntje kwijtgeraakt. In het restauratieatelier Stolk was nog een voorraadje iepenhout van de beroemde wagenmaker Jan van Peet (die van de Grolsch-reclame ‘Vakmanschap is Meesterschap’) en uit dit hout zijn nieuwe onderdelen gesneden. Het gebeurt zodanig dat bezoekers van Slot Zuylen het verschil aan het beeld straks niet meer zien, tenzij je serieus onderzoek gaat doen, dan kun je het ontdekken, want we willen toekomstige generaties niet neppen. Verder is het bladgoud van Diana schoongemaakt: ze schijnt weer. Alleen is ze in het verleden haar boog verloren en dat is de volgende uitdaging….

Dit project is mede mogelijk gemaakt door Hendrik Muller Vaderlands FondsMondriaan FondsPrins Bernhard Cultuurfonds, Ridderlijke Duitse Orde Balije van UtrechtStichting DioraphteStichting ZabawasRidderschap van UtrechtStichting Bonhomme TielensElise Mathilde FondsStichting KF Hein fonds. De begeleiding is in handen van de Stichting Hippomobiel Erfgoed.