Na een maandenlange en intensieve restauratie is de Victoria van Kasteel De Haar weer een absolute beauty.

Op initiatief van de Stichting Hippomobiel Erfgoed heeft restauratie-centrum Stolk in Balkbrug de vuile vernis en smeer verwijderd, de afbladderende verf geconserveerd en aangevuld, mottengaatjes gestopt, uitgedeukt, leer ingevet en bijgekleurd, gepolijst en minuscule fragmentjes van de familiewapentjes aangevuld. We kunnen er eindeloos in detail over praten, maar de foto’s ‘voor en na’ zeggen genoeg. Kijk en geniet! Ze is de komende jaren afwisselend te zien op het kasteel in Haarzuilens en in het Nationaal Rijtuigmuseum in Leek.
Nog even om alle verwarring te voorkomen: mét bok is het een Victoria, zonder bok noemen we het elegante rijtuig (gebouwd bij Snutsel & Fils in Brussel) een Grand Duc.

De vier rijtuigen in dit project komen uit het beheer van Borg en Nationaal Rijtuigmuseum Nienoord en gaan over in langdurig bruikleen door Kasteel De Haar. Dit project is mede mogelijk gemaakt door VZW Pater David, Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Bonhomme Tielens, VSB Fonds, Mondriaan Fonds en Stichting Kasteel de Haar. De Stichting Hippomobiel Erfgoed begeleidt de uitvoering en verzorgt de communicatie.