Omnibus voor Huize Overbosch, de ambtswoning van de burgermeester, aan de Dorpsstraat in Renswoude. Een rijtuig als dit was voornamelijk om gasten en bagage van en naar het station te brengen. Het is dus niet zo gek dat het woord ‘busje’ is te danken aan zo’n omnibus. 

Aan de warme bontpelerine van koetsier Willem van Buren te zien is de foto in de winter gemaakt. En er zijn nog meer leuke details te ontdekken:
• De kokarde die aan de linkerkant net iets boven de koetsiershoed uitsteekt, en het galonbandje om diezelfde hoed. Aan deze tekens kon je het verschil zien tussen de hoed van iemand in dienst van een deftig huis, en een gewone herenhoed.
• Het paard is opgetuigd met een zogenaamde ‘Franse broek’, de riem die om zijn billen loopt en waarmee hij het rijtuig kan afremmen. De Franse broek is bijzonder: bij moderne paardentuigen loopt de broekriem een handbreedte onder de zitbeenknobbel van het paard, in dit geval loopt de riem er juist iets boven.

Ruim een eeuw geleden kon een burgervader zich nog wel wat personeel veroorloven, blijkt uit de foto van het personeel van Huize Overbosch, dat overigens is verwoest op 12-13 mei 1940. Van links naar rechts: koetsier Van Buren, Dirk Verbeek, onbekende, de tuinman Dirk Romeyn en Willem Vermeer. Voor de heren heeft Cornelia Gijsbertha van Essen plaatsgenomen en ongetwijfeld leidde zij het huishouden. (bron Historische Vereniging Oud-Renswoude)