De afronding van de restauratie van de parkrijtuigen van Duivenvoorde, gestart in het najaar van 2017, komt in zicht. Op zondag 19 augustus keren de bokkenkar, de ezelwagen, het ponyrijtuigje en het bokkensleetje terug. U kunt erbij zijn wanneer deze gerestaureerde pareltjes feestelijk onthaald worden in een kasteelpark vol eigenwijze ezels, knuffelbare geiten, bokkige bokken en aaibare pony’s.

Met de dieren zijn gedurende de dag diverse demonstraties door het Nederlands ezelstamboek, ponystamboeken en fokkers van de Nederlandse Landgeit.

Maar het is historisch dat op deze zondag de bok weer voor de kar loopt, de ezelwagen opnieuw wordt getrokken en het schilderij van de panier-met-pony-en-palfrenier tot leven komt. Museumstukjes die hun oude glans terugkrijgen en worden gebruikt waarvoor ze zijn bedoeld.

De parkrijtuigdag vindt plaats op zondag 19 augustus van 10.00 tot 16.00 uur op landgoed Duivenvoorde. Bij de Hof van Duivenvoorde bent u gedurende de dag welkom voor een hapje en drankje. Het programma en ticketinformatie vindt u binnenkort op deze link

Drie van de vier rijtuigen in dit project komen uit het beheer van Borg en Nationaal Rijtuigmuseum Nienoord en gaan over in langdurig bruikleen door Kasteel Duivenvoorde. Dit project is mede mogelijk gemaakt door Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Dioraphte, Stichting der Heerlijkheden Oosterland, Sirjansland en Oosterstein, Stichting Bredius en Stichting Bonhomme Tielens.

De Stichting Hippomobiel Erfgoed begeleidt de uitvoering en verzorgt de communicatie.