Mr. Wilhelm Johan Lubbert Umbgrove (1830-1928) was veertig jaar lang griffier bij de rechtbank in Zutphen en bekleedde baantjes als bestuurder. Hij zat bijvoorbeeld bijna zeventig jaar in een commissie van het Fonds ter Aanmoediging en Ondersteuning van den Gewapenden Dienst. Bij zijn dood in 1928 was hij Zutphens oudste inwoner en had twee echtgenotes en zijn enig kind overleefd. Daarmee stierf zijn tak van de familie uit. Het gemeentemuseum kreeg een grote verzameling zegels, zegelafdrukken en andere antiquiteiten toebedeeld. En op die manier is ook de foto van zijn glaslandauer in het Stadsarchief Zutphen beland.

Het exclusieve rijtuig is gefotografeerd op het Oude Wed in Zutphen. Umbgrove woonde in een deftig herenhuis aan de IJsselkade en het Oude Wed ligt aan de achterzijde van het huis, waar ook de stalhouderij van Boekhout zat. Het is aannemelijk dat die stalhouderij voor de equipage van Umbgrove zorgde.
De stalhouderij zat al ‘enkele jaren’ aan het Oude Wed en had een vooruitgang aan de Berkelkade als in 1874 de aankondiging van een veiling in de krant verschijnt: van huis, erf, koetshuis voor achttien rijtuigen, stal voor twaalf paarden, ruimte hooizolders, waterpomp, open plaats en mestput. Geveild of niet, drie jaar later staat precies dezelfde advertentie weer in de Arnhemsche Courant.
In 1906 laat stalhouder Thomas Coenraad Boekhout (1870-) op dit adres negen rijtuigen en wat tuigage verkopen op krediet om nieuw materiaal aan te kunnen schaffen. Onder de te verkopen rijtuigen is een landauer met blauw leder bekleding, mogelijk het rijtuig van Umbgrove. Boekhout zet dat jaar ook een span halfbloed Hackney vosblessen (‘mak in tuig ook bij spoor en tram’), een voskleurig Hongaarse werkpaard en een coupé van het fabricaat Veth, Arnhem te koop in de krant. Van een totale uitverkoop was geen sprake, wel verandert na 1906 het adres van de Berkelkade naar de Waterstraat 36. In 1920 komt Boekhout nog met paarden op de Landbouwtentoonstelling in Olst en een jaar later vraagt hij vergunning voor de bouw van een paardenstal met wagenloods aan de Houtwal. Hoe het afliep met Boekhout in Zutphen is echter een raadsel.

In ieder geval wist het prachtige stalgebouw aan het Oude Wed nr.7, dus waar de foto is genomen, als later pakhuis de tijd te trotseren. Het is tegenwoordig een gemeentelijk monument.